Защита персонифицированной информации в медицинских информационных системах - Каблуков, А. А.; Иванькова, Н. А.; Каблуков, Андрій Олександрович; Іванькова, Наталя Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Розглянутo методи комплексного захисту і безпеки інформації у медичних інформаційних і навчальних системах, запровадження яких у медичних установах України є складовою частиною Закону України «Про основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007–2015 рр.». Сформульовано вимоги до системи захисту персоніфікованих даних в електронних системах і загальні положення політики безпеки у сфері захисту інформаційних систем. Рассмотрены методы комплексной защиты и безопасности информации в медицинских информационных и обучающих системах, внедрение которых в медицинских учреждениях Украины является составной частью Закона Украины «Про основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007–2015 рр.». Сформулированы требования к системе защиты персонифицированных данных в электронных системах и общие положения политики безопасности в области защиты информационных систем. The article deals with the methods of complex protection and safety of information in medical information and leaning systems. Their introduction in medical institutions of Ukraine is constituent of Law of Ukraine «Basic principles of information society development in Ukraine for 2007–2015». Requirements to the system of personalized data protection in electronic systems are formulated as well as general regulations of security policy in the sphere of information systems protection.
Keywords: інформаційні системи; бази даних; персоніфікований захист; інформація; безпека; електронний доступ; ідентифікація; криптографія; информационные системы; базы данных; персонифицированная защита; информация; безопасность; электронный доступ; идентификация; криптография; information systems; database; personalized information security; information; electronic access; authentication; cryptography; complex