Морфогенез середостінного лімфатичного вузла білих щурів за умов антигенного навантаження - Васильчук, Наталія Григорівна; Кущ, Оксана Георгіївна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
В разі того, що останнім часом зростають випадки, первинних імунодефіцитів серед дитячого населення у світі, і в тому числі в Україні, виникла необхідність більш поглибленого вивчення ролі імунної системи в процесі розвитку організму в пренатальному та постнатальному онтогенезі. Для дітей з первинними імунодефіцитами характерні рецидивуючі інфекції в різних органах, особливо в респіраторній системі. Найбільш поширеними є інфекції верхніх та нижніх дихальних шляхів.