Роль куратора в профілактиці та корекції проявів ксенофобії серед студентів вищих медичних навчальних закладів - Сирцов, Вадим Кирилович; Макєєва, Людмила Валеріївна; Алієва, Олена Геннадіївна; Сидорова, Ірина Володимирівна; Федосєєва, Ольга Віталіївна; Сырцов, В. К.; Макеева, Л. В.; Алиева, Е. Г.; Сидорова, И. В.; Федосеева, О. В.; Syrtsov, V. K.; Mayeyeva, L. V.; et al. (My University, 2014)
Загострення національно-релігійних контекстів самоідентифікації серед молоді призводить до загострення міжособистісних взаємозв’язків в студентському середовищі, а як наслідок, расизму та ксенофобії. Застосовуючи в своїй роботі гуманістичні технології навчання і виховання, куратори можуть суттєво вплинути на формування єдиної корпоративної культури навчального закладу, забезпечити психологічні та організаційно-педагогічні умови для створення комфортного гуманітарного середовища, як ключового компонента соціальної ситуації розвитку особистості сучасного спеціаліста. Обострение национально-религиозных контекстов самоидентификации среди молодежи приводит к обострению межличностных взаимосвязей в студенческой среде, а как следствие, расизма и ксенофобии. Применяя в своей работе гуманистические технологии обучения и воспитания, кураторы могут существенно повлиять на формирование единой корпоративной культуры учебного заведения, обеспечить психологические и организационно- педагогические условия для создания комфортной гуманитарной среды, как ключевого компонента социальной ситуации развития личности современного специалиста. Аggravation of national-religious contexts of identity among young people leads to an exacerbation of interpersonal relationships among students, and as a result, racism and xenophobia. Applying their work humanistic technology training and education, curators can significantly affect the formation of a unified corporate culture of the institution to provide psychological, organizational and pedagogical conditions for the creation of a comfortable human environment as a key component of the social situation of development of the personality of the modern professional.
Роль куратора в профилактике и коррекции проявлений ксенофобии среди студентов высшегомедицинского учебного заведения
The role of group supervisor in prevention and correction of xenophobia among students of higher medical educational institutions
Keywords: ксенофобія; куратор; профілактика; студенти; ксенофобия; профилактика; студенты; xenophobia; curator; prevention; students