Деякі аспекти методичного забезпечення з викладання латинської мови у медичному університеті - Хітрова, Ірина Олексіївна (Харків : Вид-во НФаУ, 2016)
Наукова організація учбового процесу передбачає: циклічність його елементів, єдність задач аудиторних, лабораторних і домашніх видів робіт, варіантність ланки системи навчання та гнучкість керування з боку навчаючого, облік індивідуальності особи учня, а також вирішення проблеми кількісної та якісної конкретизації бажаних результатів навчання і необхідність навчити самостійно працювати. Існуючий підручник з латинської мови за умов кредитно-модульного навчання не може бути єдиним універсальним засобом навчання професіональній мові, а є базовою складовою частиною навчального процесу в цілому. Існує цілий ряд підручників. Вони різні за структурою, метою та засобом викладання матеріалу. В сучасних умовах роль підручника поступово змінюється від універсальної до оптимальної. Тобто має відповідати стандартній програмі, бути лаконічним і зрозумілим. Але в дійсності, підручник не може забезпечити цілісність в опитуванні учбового матеріалу в сучасних умовах. У багатьох підручниках спостерігається недостатність вправ граматичних, вправ на розвиток аудіювання, тренувальних вправ для здачі початкового, тематичного та підсумкового тестування, а також для самостійного опанування матеріалу.