Обмеження опромінення людини за рахунок радону в контексті історичного розвитку цього питання - Севальнєв, Анатолій Іванович; Костенецький, М. І.; Куцак, Алла Валеріївна; Шаравара, Лариса Павлівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Визначено, що нормування радону в різних країнах схоже і багато в чому збігається з рекомендаціями міжнародних організацій, але кількісне значення нормативів, роль державних структур у вирішенні цієї проблеми суттєво різняться. Установлено, что нормирование радона в разных странах похоже и во многом совпадает с рекомендациями международных организаций, но количественное значение нормативов, роль государственных структур в решении этой проблемы существенно различаются. It ascertained that standartization of radon is similar to such standartization in different countries and coincides with recommendations of international organizations, but quantitative levels of norms, participation of state structures in settling of this problem differ significantly.
Keywords: обмеження опромінення людини; нормування радону; ограничение облучения человека; нормирование радона; limitation of human’s irradiation; standartization of radon