Гендерні особливості порушення функції аортального клапана у залежності від ступеня кальцифікації - Кривенко, Віталій Іванович; Борота, Діана Сергіївна; Качан, Ігор Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Мета: проаналізувати гендерні особливості порушення функції аортального клапана (АК) у залежності від ступеня кальцинозу. Висновки: Таким чином, серед чоловіків наявність кальцинозу АК супроводжується більш вираженим порушенням його функції, що зумовлює необхідність детальної оцінки та моніторингу стану АК у чоловіків із ультразвуковими ознаками кальцинозу.
Keywords: кальцинуюча хвороба серця; неревматичний порок; статеві особливості; аортальний клапан; тези