Эффективность Genexpert MTB/RIF у больных с новыми случаями и рецидивами туберкулеза легких - Разнатовская, Е. Н.; Разнатовська, Олена Миколаївна; Raznatovskaia, Ye. N. (My University, 2015)
Genexpert MTB/RIF является эффективным и целесообразным методом ранней диагностики туберкулеза. Используя Genexpert MTB/RIF в комплексе с культуральным методом на жидкой питательной среде в автоматизированной микробиологической системе BACTEK-960 в начале лечения, мы сокращаем сроки неправильного лечения больных с новыми случаями заболевания и рецидивами туберкулеза, что предупредит распространение резистентных штаммов МБТ. Genexpert MTB/RIF є ефективним і доцільним методом ранньої діагностики туберкульозу. Використовуючи Genexpert MTB/RIF у комплексі з культуральним методом на рідкому живильному середовищі в автоматизованій мікробіологічній системі BACTEK-960 на початку лікування, ми скорочуємо терміни неправильного лікування хворих із новими випадками захворювання й рецидивами туберкульозу, що попередить поширення резистентних штамів МБТ. Genexpert MTB/RIF is an effective and feasible method for early diagnosis of tuberculosis. Using Genexpert MTB/RIF in combination with the culture technique on liquid medium in the automated microbiological system BACTEC-960 at the beginning of treatment, we will shorten the time of maltreatment of patients with newly diagnosed and recurrent tuberculosis that prevent the spread of drug-resistant strains of Mycobacterium tuberculosis.
Ефективність Genexpert MTB/RIF у хворих із новими випадками та рецидивами туберкульозу легень
Efficiency of Genexpert MTB/RIF in patients with newly diagnosed and recurrent pulmonary tuberculosis
Keywords: туберкулез легких; Genexpert MTB/RIF; туберкульоз легенів; pulmonary tuberculosis