Вивчення запитів та уподобань споживачів щодо вибору апаратних косметологічних послуг - Демченко, Вікторія Олександрівна; Червоненко, Наталія Михайлівна; Гончарова, О. В. (My University, 2021)
Косметичний ринок в наші дні займає широку сферу економіки, що включає в себе виробництво, збут продукції і надання послуг. Серед послуг індустрії краси перспективним напрямком є розвиток апаратної косметології. Апаратна косметологія, яка є сучасним напрямком у косметології, сьогодні знаходиться на піку популярності. Вона відноситься до естетичної медицини і дає змогу проводити всі процедури: фото- і лазерну епіляцію, глибокий пілінг, лікування целюліту, моделювання фігури та ін. Варто відмітити той факт, що апаратна косметологія – це доступний метод. Ціна процедур значно нижча, ніж ціна аналогічного хірургічного втручання. Існують різні види процедур апаратної косметології, практично всі з них запозичені з медицини. Раніше вони застосовувалися в лікувальних цілях, а тепер стали безпечною альтернативою пластиці і інвазивним методикам. Устаткування, яке застосовується в апаратної косметології - це сучасні апарати, створені на основі новітніх технологій, що постійно вдосконалюється з появою нових методик на основі фізичних факторів і їх комбінацій різного спрямованого впливу, які можуть бути поєднані в одному апараті. Методи апаратної косметології, будучи достатньо ефективними при застосуванні в естетичній медицині, сьогодні виявляються затребуваними і актуальним постає питання вибору їх споживачами. Як показує статистика - 85% людей, серед яких 70% жінок і 15% чоловіків, роблять вибір саме на користь послуг апаратної косметології. Тому, продавці послуг апаратної косметології повинні постійно отримувати інформацію про потреби, запити та уподобання споживачів.