Динамика структурных компонентов сердца крыс в постнатальном периоде после внутриутробного воздействия антигенов различной природы - Лебединец, А. Н.; Волошин, Н. А.; Чугин, С. В.; Лебединець, Олександра Миколаївна; Волошин, Микола Анатолійович; Чугін, Сергій Вячеславович; Lebedinets, A. N.; Voloshin, N. A.; Chugin, S. V. (Запорожский государственный медицинский университет, 2011)
Изучена динамика структурных компонентов сердца крыс после антенатального воздействия антигенов. Выявлено снижение доли кардиомиоцитов и увеличение доли соединительнотканного компонента в сроки с 1 по 60 сутки постнатального развития, вне зависимости от природы внутриплодно введенных антигенов. Вивчено динаміку структурних компонентів серця щурів після антенатального впливу антигенів. Виявлено зниження частки кардіоміоцитів і збільшення частки сполучнотканинного компоненту в терміни з 1 до 60 доби постнатального розвитку, незалежно від природи внутрішньоплідно введених антигенів. The effect of rat’s heart structural components changing at postnatal period after different аntenatal antigens introduction was studied. It was noted the reduction of the cardiomyocytes рercentage and increase of the connective tissue component рercentage at the age 1 - 60 days of the postnatal development regardless of the intra-fetal injected antigen nature.
Динаміка структурних компонентів серця щурів у постнатальному періоді після внутрішньоутробної дії антигенів різної природи
Dynamics of rat’s heart structural components in postnatal period after different аntenatal antigens introduction
Keywords: серце; антенатальний вплив антигенів; щури; heart; аntenatal antigen introduction; rats