Організація освітнього середовища для підтримки та розвитку обдарованості у студентів в умовах воєнних реалій (з урахуванням специфіки медичних університетів) - Кірсанова, Олена Валентинівна (My University, 2025)
У статті розглядаються особливості організації освітнього середовища у закладах вищої освіти, зокрема, медичних університетах, в умовах воєнного стану з метою підтримки та розвитку обдарованості студентів. Проаналізовано виклики, що постають перед освітянами та здобувачами освіти медичного профілю, а також запропоновано можливі підходи та стратегії для створення сприятливих умов для розкриття потенціалу обдарованої молоді в кризових обставинах з урахуванням специфіки медичної освіти. This article examines the specific features of the educational environment organization in higher education institutions, particularly medical universities, under martial law, with the aim of supporting and developing student giftedness. The challenges faced by educators and students in medical fields are analyzed, and potential approaches and strategies for creating favorable conditions for the раскрытие (disclosure) of gifted youth potential in crisis circumstances, considering the specifics of medical education, are proposed.
Keywords: обдарованість; освітнє середовище; війна; студенти-медики; підтримка; розвиток; вища освіта; giftedness; educational environment; war; medical students; support; development; higher education