Щастя як категорія філософії і стан життя - Жадько, Віталій Андрійович; Бідзіля, Петро Омелянович (My University, 2019)
Наукове дослідження має починатись із того, що учасники обговорення будьякої проблеми повинні мати хоча б більш-менш спільне визначення змісту понять, які її окреслюють. Інакше буде еклектика, а не діалектика. Звичайно що поняття, які відносяться до людини як суспільної істоти, не можна визначити однозначно. Все ж спробуємо підійти до обраної теми з об’єктивних позицій, які визначає діалектична логіка. А саме: всебічний, настільки це можливо, підхід до врахування умов, які суттєво впливають на об’єкт, певний стан якого потребує понятійного визначення
Keywords: щастя; щасливе життя; щасливий стан