Вплив психічних та поведінкових патернів, пов’язаних з інтернет-користуванням, на структуру та динаміку адикцій у хворих на залежність від психоактивних речовин - Мороз, Д. В. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
В сучасному світі зростає роль інформаційної середи, що передбачає проникнення інтернет-користування у всі види діяльності людини – роботу, навчання, дозвілля. Можна говорити про те, що нині сформована так звана «віртуальна середа проживання», яка нагадує реальний соціум. Дана інформаційна середа часто обумовлює модифікацію поведінкових патернів користувачів, аж до розвитку інтернет-залежності. Наркотична, алкогольна, інтернет-залежності – різні форми психологічної залежності з єдиною ціллю – цілеспрямоване бажання отримання необхідних відчуттів, зняття психічного напруження, підсилення сприйняття побаченого, наприклад, під час перегляду фільмів або гри в комп’ютерні ігри. Досі не можна однозначно вказати, позитивно чи негативно інтернет-користування впливає на осіб, залежних від психоактивних речовин, у зв’язку з цим обґрунтованим буде вивчення цього питання. Мета дослідження – встановити психічні та поведінкові патерни, пов’язані з інтернет- користуванням, що впливають на структуру та динаміку адикцій у хворих на залежність від психоактивних речовин.
Keywords: тези доповідей