Вміст інтерферону-γ та інтерлейкіну-4 у сироватці крові хворих на хронічний гепатит С зі змішаною кріоглобулінемією - Машко, Оксана Павлівна; Рябоконь, Олена Вячеславівна; Абрамов, Андрій Володимирович; Рябоконь, Е. В.; Mashko, O. P.; Ryabokon, E. V.; Abramov, A. V. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
У результаті обстеження 82 хворих на хронічний гепатит С виявлено, що за наявності змішаної кріоглобулінеміїї дисбаланс у системі цитокінів найбільш виражений і характеризується найнижчим вмістом інтерферону-γ та найвищим вмістом інтерлейкіну-4 у сироватці крові хворих. Дисбаланс у системі цитокінів відіграє важливу роль у розвитку ознак змішаної кріоглобулінемії. В результате обследования 82 больных хроническим гепатитом С выявлено, что при наличии смешанной криоглобулинемии дисбаланс в системе цитокинов наиболее выражен и характеризуется низким содержанием интерферона-γ и высоким содержанием интерлейкина-4 в сыворотке крови больных. Дисбаланс в системе цитокинов играет важную роль в развитии признаков смешанной криоглобулинемии. The examination of 82 patients with chronic hepatitis C showed that disbalance in the system of cytokines in patients with chronic hepatitis C with mixed cryoglobulinemia is most pronounced and characterized by the lowest content of interferon-γ and the highest content of interleukin-4 in blood serum. The disbalance in the cytokine system plays an important role in the development of signs of mixed cryoglobulinemia.
Содержание интерферона-γ и интерлейкина-4 в сыворотке крови больных хроническим гепатитом С со смешанной криоглобулинемией
Сontent of interferon-γ and interleukin-4 in blood serum of patients with chronic hepatitisС with mixed crioglobulinemia
Keywords: хронічний гепатит С; змішана кріоглобулінемія; цитокіни; хронический гепатит С; смешанная криоглобулинемия; цитокины; chronic hepatitis C; mixed cryoglobulinemia; cytokines