Організація позааудиторної самостійної роботи студентів на клінічних кафедрах медичних закладів освіти з використанням дистанційних інноваційних технологій - Михайловська, Наталія Сергіївна; Грицай, Ганна Володимирівна; Міняйленко, Любов Євгеніївна; Олійник, Тетяна Вікторівна (Тернопіль : ТДМУ, 2018)
Вступ. На сьогодні відбувається процес кардинальних змін в системі вищої освіти завдяки впровадженню інноваційних технологій у процес навчання [1,2,3]. Добре відомо, що сучасні студенти – «мережеве» покоління, для якого електронний спосіб отримання інформації вже став нормою життя. Тому застосування високих технологій в освітньому процесі, як правило, вітається молоддю. Популярність дистанційних методів освіти пояснюється гнучкістю та доступністю цих технологій [2]. Збільшення кількості позааудиторних годин стимулює викладачів шукати нові форми викладу навчального матеріалу, розвивати нові методики навчання, а також способи управління самостійною пізнавальною діяльністю студентів, які і є основою сучасних освітніх технологій [4]. Дистанційна освіта – це принципово новий, високотехнологічний підхід до процесу передачі знань, дуже гнучка система освіти, яка допомагає вирішити ці завдання.
Keywords: тези