Перспективність використання програмно-апаратного комплексу у вивчені змін фізіологічних параметрів дрібних лабораторних тварин в експерименті - Колесник, Юрій Михайлович; Абрамов, Андрій Володимирович; Іваненко, Тарас Васильович; Ісаченко, Марія Ігорівна; Данукало, Максим Вікторович (My University, 2020)
Актуалізувалось питання виходу української експериментальної патофізіологічної науки на європейський рівень. Критеріями такої інтеграції є академічна доброчесність, дотримання біоетичних норм поводження з лабораторними тваринами та, найголовніше, системний підхід до вивчення структурно-функціональних змін ще на прижиттєвому етапі експерименту.
Keywords: дрібні лабораторні тварини; віварій; експеримент; програмно-апаратний комплекс; small laboratory animals; vivarium; experiment; hardware and software system