Актуальність проблеми реалізації компетентнісного підходу до вивчення “Вищої математики і статистики” у медичному університеті для спеціальності “Фармація” - Кожан, Олена Євгеніївна; Мурзіна, Олена Анатоліївна; Каблуков, Андрій Олександрович (Рівне: КЗВО ”Рівненська медична академія”, 2021)
Соціально-економічні реформи в Україні зумовлюють оновлення усіх сфер людського життя, в тому числі освіти та науки. Першочергова задача такого оновлення — це пошук нових підходів до підготовки компетентних фахівців фармацевтичної галузі, готових і здатних творчо застосовувати у професійній діяльності досягнення сучасної науки та техніки. Щоденна діяльність фахівців фармацевтичної сфери передбачає виконання комплексу різноманітних операцій, які зумовлюють знання фармацевтами методів математичного моделювання і статистичних методів, та їх застосування у своїй професійній діяльності. Забезпечити конкурентоспроможність випускника-фармацевта на сучасному ринку праці можна завдяки підвищенню рівня його підготовки, що формується під час компетентнісно-орієнтованого навчання, відповідає готовності та здатності студента до самостійного якісного вирішення реальних виробничих задач.
Keywords: тези