Фітохімічне дослідження полину високого - Пальчик, М. С. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Лікарські рослини сьогодні відіграють значну роль в охороні здоров'я, їх питома вага в арсеналі лікарських засобів досить велика. Постійно ведуться наукові дослідження у галузі вивчення старих і відкриття нових рослин. Тому, є всі підстави думати, що і в майбутньому роль лікарських рослин буде не зменшуватися, а тільки зростати. Одним з найважливіших джерел сировини для хіміко-фармацевтичної промисловості та аптек є численні лікарські рослини, які застосовуються для боротьби з різними захворюваннями. Серед них можна виділити полин високий (Artemisia elatior Klok), який є перспективною рослиною флори України, але досліджений недостатньо. Треба зауважити, що цей вид застосовується в народній медицині, тому його вивчення є актуальним.
Keywords: тези доповідей