Шкала прогнозирования результатов микрофрактуризации дефектов хряща при остеоартрозе коленного сустава - Головаха, М. Л.; Нерянов, Ю. М.; Шишка, И. В.; Банит, О. В.; Головаха, Максим Леонідович; Нерянов, Юрій Михайлович; Шишка, Ігор Васильович; Баніт, Олег Васильович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
На основі аналізу результатів лікування пацієнтів з остеоартрозом колінного суглоба методом мікрофрактуризації дефектів хряща під артроскопічним контролем розроблено нову шкалу оцінки стану хворих, призначену для прогнозування результату мікрофрактуризації. Апробація шкали показала її високу ефективність при використанні в клінічній практиці. На основании анализа результатов лечения пациентов с остеоартрозом коленного сустава методом микрофрактуризации дефектов хряща под артроскопическим контролем разработана новая шкала оценки состояния больных, предназначенная для прогнозирования результата микрофрактуризации. Апробация разработанной шкалы показала ее высокую эффективность при использовании в клинической практике. Based on the results of treatment of patients with knee osteoarthritis using microfracturisation cartilage defects under arthroscopic control, a new scale of assessment of patients, designed to predict the outcome of microfracturisation was worked out. Testing of the developed scale showed its high effectiveness in clinical practice.
Keywords: колінний суглоб; остеоартроз; мікрофрактуризація; прогнозування; коленный сустав; остеоартроз; микрофрактуризация; прогнозирование; knee; osteoarthritis; microfracturisation; prediction