Спектрофотометричне визначення глюкозаміну у капсулах - Портна, Катерина Павлівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Широкий спектр лікарських засобів з глюкозаміном на фармацевтичному ринку України зумовлює гостру необхідність вдосконалення існуючих та розробки нових методів визначення глюкозаміну. Метою нашої роботи була розробка методики кількісного визначення глюкозаміну за реакцією з натрієвою сіллю 1,2-нафтохінон-4- сульфокислоти.
Keywords: спектрофотометрія; глюкозамін; лікарська форма; кількісне визначення; спектрофотометрия; глюкозамин; лекарственная форма; количественное определение; spectrophotometrу; glucosamine; pharmaceutical formulation; quantitative determination