Перспективи застосування гіпонатрієвої солі у хворих на серцево-судинну патологію - Волошина, Ірина Миколаївна; Пономаренко, В. І. (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Мета дослідження: оцінити доцільність застосування гіпонатрієвої солі за показниками клінічної ефективності і безпечності у хворих з АГ в поєднанні з хронічною серцевою недостатністю (ХСН) на тлі базисної терапії. Висновки. Гіпонатрієва сіль з 30% вмістом калію хлориду є доцільною альтернативою кухонній солі в раціоні хворих з АГ і ХСН, адже сприяє зменшенню клінічних проявів серцевої недостатності і більш ефективному контролю АТ, порівняно з пацієнтами, яким надані загальноприйняті дієтичні рекомендації.
Keywords: гіпертонічна хвороба; дієта; споживання солі; модифікація способу життя; тези