Солитарна пухлина грудної залози у чоловіків, клінічний випадок - Кебало, Д. І.; Мірошнікова, Н. П.; Званцева, Е. Д.; Милица, Микола Миколайович; Пащенко, С. М.; Волошина, Н. М.; Kebalo, D. I.; Miroshnikova, N. P.; Zvantseva, E. D.; Milica, M. M.; Pashchenko, C. M.; Voloshina, N. M. (My University, 2019)
Приводимо рідке спостереження солитарної фіброзної пухлини грудної залози у чоловіка 74 років. Хворому зроблено ультразвукове обстеження, тонкоігольна аспіраційна пункційна біопсія, гістологічне дослідження після трепанбіопсії. Лікарі до операції чіткої відповіді з приводу нозології пухлини та її злоякісності не дали. Пацієнту проведено оперативне втручання – видалення (ампутація) правої грудної залози з пухлиною. Застосовано імуногістохімічний метод дослідження тканини пухлини, яким був зроблений остаточний патогістологічний висновок – солітарна фіброзна пухлина грудної залози з помірною проліферацією. Даний випадок в котрий раз підтверджує важкість діагностики пухлин такої нозології. We give unusual observation a breast solitary fibrous tumor in a man 74 years old. The patient was undergoing an ultrasound examination, a fine-needle aspiration puncture biopsy, a histology examination after a trepan biopsy. The doctors did not give a clear answer to the surgery about the nosology of the tumor and its malignancy. A surgical intervention was performed – the removal (amputation) of the right breast with the tumor. Immunohistochemical method of tumor tissue research was applied, the final pathohistological conclusion was made – a solitary fibrous breast tumor with medium proliferation. This case once again confirms the severity of the diagnosis of tumors of such a nosology.
Breast solitary tumor in men, clinical case
Keywords: солітарна пухлина; аспіраційна біопсія; грудна залоза; solitary tumor; aspiration biopsy; breast gland