Досвід викладання на циклі акушерство та гінекологія англомовним студентам на принципах кредитно-модульної системи організації навчального процесу - Гайдай, Наталія Вікторівна; Сіліна, Наталя Костянтинівна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2009)
Робота є результатом узагальненого досвіду навчання іноземців на кафедрі акушерства, гінекології та репродуктивної медицини Запорізького медичного університету. Запропоновано оптимізувати навчальний процес шляхом диференційованого формування груп за рівнем володіння мовою спілкування та скорочення числа студентів у групах для практичних занять. Проведено аналіз особливостей та специфіки самостійної роботи цієї категорії студентів з вагітними жінками, роділлями і породіллями та методики читання лекцій. Опыт преподавания на цикле акушерство и гинекология англоязычным студентам на принципах кредитно-модульной системы организации учебного процесса. Работа является результатом обобщенного опыта обучения иностранных студентов на кафедре акушерства, гинекологии и репродуктивной медицины Запорожского государственного медицинского университета. Предложено оптимизировать учебный процесс путем дифференцированного формирования групп по уровню владения языковым общением и уменьшения числа студентов в группах на практических занятиях. Проведен анализ особенностей и специфики самостоятельной работы этой категории студентов с беременными женщинами, роженицами и родильницами и методики чтения лекций. Thе experience of teaching of English speaking students in credit-module system at the department of obstetrics and gynecology The work is the result of hospital and faculty obstetrics and gynaecology department experience in teaching process for foreign students. It is proposed to form different groups of students according to their English knowledge level. It must be only a few students in every foreign group at the practical classes. It is done an analysis of student's independent work with pregnancy women and lecturing methods.
Keywords: матеріали конференцій; кредитно-модульна система; акушерство та гінекологія; англомовні студенти; кредитно-модульная система; акушерство и гинекология; англоязычные студенты; credit-modular system; obstetrics and gynecology; English speaking students