Мовні вибіркові дисципліни та їх роль у формуванні комунікативних компетентностей як складова особистісно-орієнтованого навчання - Сидоренко, Оксана Василівна; Денисенко, Ольга Миколаївна (Полтава : Астрая, 2021)
В умовах реформування вітчизняної вищої школи важлива роль відводиться особистісно-орієнтованому навчанню, яке наділяє студента правом долучатися до формування навчальної програми та реалізовувати принципи компетентнісної освіти. Цьому сприяють, зокрема, мовні вибіркові дисципліни, які впливають на формування базових комунікативних компетенцій. В условиях реформирования отечественной высшей школы важную роль играет личностно-ориентированное обучение, предоставляющее студенту право принимать участие в формировании учебной программы и реализовывать принципы компетентностного образования. Этому способствуют, в том числе, языковые элективные курсы, которые влияют на формирование базовых коммуникативных компетенций. In the context of reforming domestic higher education an important role is given to personality-oriented learning which gives students the right to participate in the formation of the curriculum and implement the principles of competency education. This is facilitated, in particular, by elective language disciplines, which contribute to the formation of basic communicative competencies.
Keywords: освітня траєкторія; комунікативні компетенції; компетентнісна освіта; особистісно-орієнтоване навчання; вибіркові дисципліни; образовательная траектория; коммуникативные компетенции; компетентностное образование; личностно-ориентированное образование; дисциплины по выбору; educational trajectory; communicative competences; competence education; personality-oriented learning; elective disciplines