Дослідження коморбідних станів у хворих на псоріаз - Вовк, Т. В. (Тернопіль: Укрмедкнига, 2017)
З кожним роком все більше стає актуальною проблема комплексної оцінки коморбідності та її впливу як на клінічний перебіг псоріазу, так і на ефективність медикаментозної терапії. В науковій літературі поєднання у одного хворого декількох хронічних захворювань, пов’язаних спільним патогенезом називають коморбідністю. Тому метою нашої роботи стало визначення ролі різних коморбідних станів у формуванні псоріатичної хвороби, дослідження їх взаємозв’язку. Для вирішення цієї задачі нами було обстежено 45 хворих на псоріаз, з яких 23 чоловіка і 22 жінки.
Keywords: тези