Фармакогностичне дослідження L. luteus L. - Гречана, Олена Володимирівна; Гречаная, Е. В.; Grechana, O. V. (ЗДМУ, 2014)
Здійснили газорідинну хроматографію з мас-спектрометричним детектуванням сировини Lupinus luteus L. За даними газорідинної хроматографії з масспектрометричним детектуванням визначено 64 сполуки, з них ідентифікували 31 компонент. У сировині L. luteus L. у нативному вигляді міститься ряд біологічно активних речовин, а саме жирні кислоти, сапоніни. Вміст кумарину (вільний стан) у досліджуваному рослинному матеріалі становив 1,6 мг на 1000 г сухої сировини. Проведена газожидкостная хроматография с масс-спектрометрическим детектированием сырья Lupinus luteus L. Исходя из данных, полученных при хроматографировании с масс-спектрометрическим детектированием, найдено 64 соединения, из которых идентифицировали 31 компонент. В сырье L. luteus L. в нативном виде содержится ряд биологически активных веществ, а именно жирные кислоты, сапонины. Содержание кумарина (свободное состояние) в изучаемом растительном материале составляло 1,6 мг в 1000 г сухого сырья. A gas liquid chromatography with mass-spectrometer detection of the Lupinusluteus L. raw material was fi rst carried out. Based on the data obtained by chromatography 64 compounds were found, 31 components were identifi ed. In native kind of L. luteus L. raw material there was a row of biologically active matters, namely fat acids, saponins. Coumarin’s (free state) content in the studied raw material was 1,6 mg in 1000g.
Фармакогностическое исследование L. luteus L.
The pharmacognostic research of L. luteus L.
Keywords: L. luteus L.; фармакогностичне дослідження; кумарини; фармакогностическое исследование; кумарины; pharmacognostic research; coumarin