Виховний вплив суспільних дисциплін на свідомість студентів заочної форми навчання - Жадько, Віталій Андрійович; Бідзіля, Петро Омелянович; Пряхін, Олег Романович; Денисенко, Ольга Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Обґрунтовано думку про виховний вплив змісту філософії та історії України на студентів заочної форми навчання, сутність якого полягає в розумінні методологічного статусу головних понять теорії пізнання, здатних своїм світоглядним потенціалом змінити суб’єктивне на суб’єктне. Обоснована мысль о воспитательном воздействии содержания философии и истории Украины на студентов заочной формы обучения, суть которого состоит в понимании методологического статуса главных понятий теории познания, способных своим мировоззренческим потенциалом превратить субъективное в субъектное. In this article the idea of pedagogic influence of Philosophy and History of Ukraine contents on ZSMU part-time students is substantiated. Its essence includes students’ understanding of the methodological status of cognition theory main concepts which are capable to transform subjective into subject by their world outlook potential.
Keywords: виховання; освіта; навчання; суспільство; історія; філософія; студент; суб’єктивне; суб’єктне; воспитание; образование; обучение; общество; история; философия; студент; субъективное; субъектное; education; upbringing; teaching; society; history; philosophy; student; subjective; objective