Нейропротективна активність S-похідних 1,2,4-тріазолу - Щербина, Роман Олександрович; Парченко, Володимир Володимирович; Павлов, Сергій Васильович; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Бєленічев, Ігор Федорович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Досліджено нейропротективну активність S-похідних 1,2,4-тріазолу. Встановлено, що вказані сполуки впливають на виживаність тварин, вміст аденілових нуклеотидів, показники вуглеводневого обміну в головному мозку, окислювальну модифікацію білка в головному мозку на фоні ГПМК, активність антиоксидантних ферментів. Исследована нейропротективная активность S-производных 1,2,4-триазола. Установлено, что указанные соединения влияют на выживаемость животных, содержание адениловых нуклеотидов, показатели углеводного обмена в головном мозге, окислительную модификацию белка в головном мозге на фоне ГПМК, активность антиоксидантных ферментов. Neuroprotective activity of S-derivatives of 1,2,4-triazoles have been investigated. It was revealed that compounds affects on animals survival, contents of adenylic nucleotides, indexes of carbohydrate metabolism in the brain, oxidative modification of protein in the brain agains the background of SVCB, on activity of antioxidant enzymes.
Keywords: S-похідні 1,2,4-тріазолу; нейропротективна активність; S-производные 1,2,4-триазола; нейропротективная активность; S-derivatives 1,2,4-triazole; neuroprotective activity