Постменопаузальный остеопороз - Бугрим, Т. В.; Фуштей, И. М.; Фуштей, Іван Михайлович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Висвітлено проблему остеопорозу у жінок у постменопаузальному періоді, подано сучасне визначення остеопорозу. На підставі вивчення даних наукової літератури визначено виражені наслідки захворювання. Порушено питання патогенетичних механізмів, що лежать в основі розвитку патології кісткової тканини у жінок у постменопаузальному періоді. Визначено основні напрямки оптимальної терапії. Описана проблема остеопороза у женщин в постменопаузальном периоде, дано современное определение остеопороза. На основании изучения данных научной литературы определены выраженные последствия заболевания. Затронут вопрос патогенетических механизмов, лежащих в основе развития патологии костной ткани у женщин в постменопаузальном периоде. Определены основные направления оптимальной терапии. Review article deals with the problem of osteoporosis in women postmenopause. The current definition of osteoporosis is given. On the basis of studied literature expressed consequences of the disease were identified. The question of pathogenetic mechanisms underlying in the development of bone pathology in women postmenopause was brought. The main directions of optimal therapy were determined.
Keywords: постменопауза; остеопороз; естрогени; клімактеричний синдром; постменопауза; остеопороз; эстрогены; климактерический синдром; postmenopause; osteoporosis; estrogen; menopausal syndrome