Вплив допоміжних речовин на однорідність дозування та стійкість таблеток до роздавлювання отриманих методом вологої грануляції до складу яких входить карбамазепін з тіотриазоліном - Данильченко, А. О.; Німенко, Ганна Романівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Одним з перспективних напрямків медицини та фармації є створення комбінованих препаратів до складу яких окрім основної діючої речовини входить антиоксидант, що призводить до зниження побічних ефектів. Тому наше дослідження і присвячене саме розробці технології виробництва комбінованого препарату на основі карбамазепіну з тіотриазоліном (1,5:1). Мета роботи. Вивчити вплив ДР на однорідність дозування та стійкість до роздавлювання таблеток на основі карбамазепіну з тіотриазоліном (1,5:1). Матеріали і методи дослідження. Діючі речовини - карбамазепін з тіотриазоліном (1,5:1), допоміжні речовини (наповнювачі, розпушувачі, зв’язуючі, змазуючі). Таблетки пресували методом вологої грануляції. Вплив ДР речовин вивчали за такими показниками: однорідність дозування та стійкість таблеток до роздавлювання
Keywords: тези доповідей