Особливості місцевої імунологічної реактивності гортані людини в пренатальному онтогенезі - Потоцька, Олена Іванівна; Сирцов, Вадим Кирилович; Полковніков, Юрій Федорович; Алієва, Олена Геннадіївна; Сидорова, Ірина Володимирівна; Потоцкая, Е. И.; Сырцов, В. К.; Полковников, Ю. Ф.; Алиева, Е. Г.; Сидорова, И. В.; Pototskaya, E. I.; Syrtsov, V. K.; et al. (My University, 2011)
Досліджено гортані людини в пренатальному періоді онтогенезу. Встановлено присутність в гортані плодів людини дифузно розташованих лімфоцитів. їх кількість рівномірно зростає від третього до восьмого місяця внутрішньоутробного розвитку. Обґрунтовано міжклітинні взаємодії між лімфоцитами, епітеліальними та сполучнотканинними елементами гортані. Встановлено етапи розвитку лімфоїдних утворень гортані людини в пренатальному періоді онтогенезу: дифузно розташовані лімфоцити - лімфоїдні скупчення. Исследованы гортани человека в пренатальном периоде онтогенеза. Установлено присутствие в гортани плодов человека диффузно расположенные лимфоциты. Их количество равномерно увеличивается от третьего до восьмого месяца внутриутробного развития. Показаны межклеточные взаимодействия между лимфоцитами, эпителиальными и соединительнотканными элементами гортани.Установлены этапы развития лимфоидных образований гортани человека в пренатальном периоде онтогенеза: диффузно расположенные лимфоциты - лимфоидные скопления. The work is devoted to the examination of the human larynx as well as to the study of prenatal ontogenesis. The presence in the larynx of human fetuses of diffusely posed lymphoid cells has been revealed. Their number is gradually increasing from the third to the eighth month of intrafoetus development. The intercellular interactions between lymphoid cells (including unripe PNA+ lymphocytes), epithelial and connective tissue frames larynx have been substantiated. The stages of development of lymphoid formations of humans and rats larynx have been revealed: diffusely posed lymphocytes - lymphoid clumps
Особенности местной иммунологической реактивности гортани человека в пренатальном онтогенезе
Features of local immunological reactivity of larynx of man are in prenatal ontogenesis
Keywords: гортань людини; пренатальний онтогенез; дифузно розташовані лімфоцити; лімфоїдні утворення; гортань человека; пренатальный онтогенез; диффузно расположенные лимфоциты; лимфоидные образования; human larynx; prenatal ontogenesis; diffuse lymphocytes; lymphoid formations