Клініко-патогенетичне обгрунтування глюкокортикоїдної терапії при ускладнених формах гострих респіраторно-вірусних інфекцій у дітей раннього віку з тимомегалією - Усачова, Олена Віталіївна; Усачева, Е. В.; Usachova, E. V. (My University, 2002)
Показано, що залежно від варіанта тимомегалії в дітей раннього віку розвиваються ускладнення гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ). Виявлено, що кожному з ускладнень ГРВІ дітям зі збільшеною загрудинною залозою притаманні певні особливості імунного та гормонального статусів у гострому періоді та під час одужання, які є підставою для диференційованого підходу до призначення глюкокортикоїдних препаратів хворим на ускладнені форми ГРВІ з тимомегалією. Встановлено, що інфекційний процес, у цілому, стимулює систему імунітету дітей зі збільшеною загрудинною залозою і це доводить доцільність проведення даним дітям профілактичних щеплень.
Клинико-патогенетическое обоснование глюкокортикоидной терапии при осложненных формах острых респираторно-вирусных инфекций у детей раннего возраста с тимомегалией
Clinical and Patogenetic Foundation of Glucocorticoidal Therapy on Complicated Forms of Acute Respiratory Viral Infections in Children of Early Age with Thymomtgalia
Keywords: гострі респіраторні вірусні інфекції; діти; тимомегалія; глюкокортикоїдна терапія; острые респираторные вирусные инфекции; дети; тимомегалия; глюкокортикоидная терапия; acute respiratory viral infections; children; thymomegalia; glucocorticoidal therapy