Місце харчової сенситизації в структурі гіперчутливості у дітей Запоріжжя - Недельська, Світлана Миколаївна; Пахольчук, Олексій Петрович; Бессікало, Тетяна Григорівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Представлено результати дослідження поширеності харчової сенситизації та її спектру у дітей з бронхіальною астмою та у практично здорових дітей, інформативність різних методів її діагностики. Представлены результаты исследования распространенности пищевой сенситизации и ее спектр у детей с бронхиальной астмой и у практически здоровых детей, информативность разных методов ее диагностики. There are the results of the study of the food allergy spread in healthy children and children with asthma, citizens of the Zaporizhzhya city, and the effectiveness of the different methods of it’s diagnostic is presented in the article.
Keywords: діти; гіперчутливість; харчові алергени; бронхіальна астма; дети; гиперчувствительность; пищевые аллергены; бронхиальная астма; children; hypersensitivity; food allergens; bronchial asthma