Причини виникнення синдрому професійного вигорання освітян - Кравченко, Юлія Володимирівна; Гнатенко, Світлана Анатоліївна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Об’єктом дослідження у статті є синдром професійного вигорання у працівників освіти, зумовлений низкою як зовнішніх, так і внутрішніх чинників. У роботі проаналізовано основні причини і фактори виникнення професійного вигорання як специфічних різновидів професійних деструкцій. The subject of research in the article is the syndrome of professional burnout in education workers, caused by a variety of both external and internal factors. The paper analyzes the main reasons and factors leading to professional burnout as specific types of professional destructions.
Keywords: педагог; професійне вигорання; синдром; стрес; депресія; емоційне вигорання; educator; professional burnout; syndrome; stress; depression; emotional exhaustion