Проблема дозування препаратiв вiтамiну D3 та кальцитрiолу при лiкуваннi хворих на COVID-19 - Крісанова, Наталія Вікторівна; Александрова, Катерина Вячеславівна; Рудько, Наталія Петрівна; Михальченко, Євген Костянтинович (My University, 2021)
В роботi автори наведено дослiдження iснуючих фактiв в сучаснiй науковiй лiтературi про вiтамiн D3 та його похiднi (кальцидiол та кальцитрiол), а саме: про синтез, метаболiзм, транспортування в кровi, можливiсть депонування, бiохiмiчнi та фiзiологiчнi ефекти активної форми D3 – кальцитрiолу. Особливо автори зупинилися на питаннi про вплив кальцитрiолу на iмунну систему людини в аспектi iснуючої пандемiї COVID-19, протоколу лiкування цiєї хвороби препаратами вiтамiну D3. Авторами зроблено декiлька висновкiв, на якi необхiдно звернути увагу фахiвцiв практичної медицини.
Keywords: вiтамiн D3; кальцитрiол; протокол лiкування хворих; COVID-19