Динаміка рівнів копептину та NTproBNP у хворих на Q-ІМ ускладнений гострою серцевою недостатністю в залежності від стану глікемії - Капшитар, Наталія Ігорівна (ДЗ «Запорізька медична академія післядипломної освіти МОЗ України», 2019)
Гостра серцева недостатність (ГСН) є одним з найбільш прогностично несприятливих ускладнення Q-інфаркту міокарда (Q- ІМ). Вивчення рівнів та динаміки нових біомаркерів ГСН залишається актуальною проблемою, з метою своєчасної діагностики та лікування. Мета. Оцінити динаміку рівнів копептину та NTproBNP у гострому періоді Q-ІМ, ускладненого ГСН в залежності від стану глікемії.
Keywords: тези доповідей