Щодо морфофункціональних передумов змішування крові порожнистих вен і вінцевої пазухи в правому передсерді плода (теоретичне досліження) - Кандибей, Вероніка Костянтинівна; Тіткова, О. Ю.; Лебединець, Микола Григорович (ОНМУ, 2019)
У нижній порожнистій вені після проходження пупкової крові через венозну протоку, IV, ІІІ, II сегментарні гілки печінки (М. Г. Лебединець, 1962 р. ), гілки ворітної вени та печінкові вени, утворюється змішана кров, яка надходить із правого передсердя через овальний отвір до лівого передсердя, де змішується з кров’ю легеневих вен.
Keywords: тези доповідей