Основи здорового способу життя. Тема 6. Гіпокінезія і здоров'я : метод. рек. для самостійної роботи студентів - Ляхова, Інна Миколаївна; Шаповалова, Ірина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Методичні рекомендації призначені для студентів, які навчаються за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» ЗВО МОЗ України для допомоги у вивчені окремих аспектів здорового способу життя, які віднесено до самостійної роботи згідно типової та робочої програм, в рамках підготовки до практичних занять та кращого засвоєння навчального матеріалу з дисципліни «Основи здорового способу життя». Мета самостійної роботи за темою – ознайомитися з низкою питань, що характеризують проблеми гіпокінезії і здоров`я. Гіпокінезія сьогодні становить одну з важливих соціальних проблем. Наростання в світі обмеження рухливості суперечить самій біологічній природі людини, порушуючи функціонування різних систем організму, знижуючи працездатність і погіршуючи стан здоров’я. Обмеження рухової активності у поєднанні зі стресовими ситуаціями призводить до розвитку цілого комплексу психосоматичних розладів у людини. «Застійні» нереалізовані в рухову активність емоції надають руйнівний вплив на багато різні системи організму людини.
Keywords: самостійна робота студентів