Лексичні інновації в англійській мові країн Карибського басейну початку ХХІ століття - Беспала, Лілія Володимирівна (Одеський національний університет Імені І. І. Мечникова, 2020)
Роботу присвячено дослідженню особливостей поповнення словникового складу англійської мови країн Карибського басейну на початку ХХІ століття. Визначено, що розвиток словникового складу англійської мови країн Карибського басейну відбувається переважно за рахунок власних ресурсів мови. Визначено продуктивні моделі словотвору в англійській мові Карибського регіону. The present research deals with innovations in Caribbean English lexical system. New lexical items in Caribbean English fixed at the beginning of 21st century are discussed from thematic, etymological and structural perspectives. The article analyzes the main sources and ways of Caribbean English lexicon development. Special attention is paid to the most productive word-forming patterns in Caribbean English. The study has proved the role of Creole continuum in evolution of Caribbean English lexicon.
Keywords: лексичні інновації; регіоналізми; англійська мова країн Карибського басейну; креол; Caribbean English; Creole; Creole continuum; lexical innovations; word formation