Щодо створення комбінованих препаратів з тіотриазоліном - Шевченко, О.; Бідненко, Олександр Сергійович (Тернопіль : Укрмедкнига, 2019)
Створення і розробка нових високоефективних вітчизняних препаратів для лікування захворювань серцево-судинної, ендокринної, центрально-нервової, репродуктивної систем є однією з актуальних проблем сучасної медицини й фармації. Тіотріазолін є першим вітчизняним оригінальним препаратом, який створений під керівництвом професора Мазура І.А. Препарат проявляє антиоксидантну, протиiшемiчну, iмуномодулюючу, нейропротекторну i нефропротекторну дію. У тiотриазолiну виявленi противiруснi та ранозагоювалънi властивості; він активує фiбринолiтичну систему i покращує реологію крові. Важливою особливістю є його здатність стимулювати імунітет.. На теперішний час тiотриазолiну та його комбіновані препарати «Тiоцетам», «Тiодарон» та «Iндотрил» серiйно випускаютъся промисловістю у вигляді різноманітних лікарських форм та широко застосовуються в медицині. Метою нашої роботи є огляд літературних джерел про можливість комбінацій тiотриазолiну з іншими лікарськими засобами для ix дослідження.
Keywords: матеріали конференцій