Вплив дисфункції щитоподібної залози на ліпідний статус та морфо-функціональні зміни міокарда у пацієнтів з хронічною серцевою недостатністю ішемічного генезу - Курінна, В. С. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Наявність субклінічного гіпотиреозу може негативно впливати на клінічний перебіг та прогресування серцево-судинних захворювань. Результати великих проспективних когортних досліджень мають суперечливі дані щодо зв'язку між субклінічним гіпотиреозом і ризиком несприятливих серцево-судинної подій. Мета дослідження: з‘ясувати вплив зниженої функції щитоподібної залози на показники ліпідного профілю та структурні зміни міокарда лівого шлуночка (ЛШ) у хворих на хронічну серцеву недостатність (ХСН) ішемічного генезу.
Keywords: тези