Зміни системної та периферичної гемодинаміки після усунення шунтування крові через відкриту артеріальну протоку у недоношених з критичною вагою - Анікін, Іван Олександрович; Снісарь, В. І.; Аникин, И. А.; Снисарь, В. И.; Anikin, I. A.; Snisar, V. I. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Обстежені 30 новонароджених з критичною вагою. На прикладі цієї групи показано зміни мозкового, ниркового та системного кровотоку, що виникають у недоношених з критичною вагою на фоні відкритої артеріальної протоки. Показано поступові зміни зазначених показників після закриття відкритої артеріальної протоки протягом тижня. Отримані результати вказують на необхідність продовження терапії недостатності кровообігу після закриття відкритої артеріальної протоки. Обследованы 30 новорожденных с критическим весом. На примере этой группы показаны изменения мозгового, почечного и системного кровотока, которые возникают у недоношенных с критическим весом на фоне открытого артериального протока. Показаны постепенные изменения указанных показателей после закрытия открытого артериального протока в течение недели. Полученные результаты указывают на необходимость продолжения терапии недостаточности кровообращения после закрытия открытого артериального протока. 30 neonates with critical weight are examined. The results of this group examination demonstrate the changes in brain, kidney and systemic blood flow that occur in premature infants with critical weight on the background of patent arterial duct. Gradual changes of these indices after the closure of PDA during the week are shown. The results indicate the need of continuation of circulatory failure treatment after the closure of PDA.
Изменения системной и периферической гемодинамики после устранения шунтирования крови через открытый артериальный проток у недоношенных с критическим весом
Changes in systemic and peripheral hemodynamics after correction of blood shunting through the patent arterial duct in premature infants with critical weight
Keywords: показники кровотоку; допплерографія; недоношений новонароджений з критичною вагою; показатели кровотока; допплерография; недоношенный новорожденный с критическим весом; blood flow indices; doppler; preterm infants with critical weight