Вивчення особистісної схильності студентів до конфліктної поведінки - Бушуєва, Інна Володимирівна; Панасенко, Т. О.; Борисенко, Н. М. (Харьков: Знание, 2017)
Враховуючи одночасне перебування достатньо великої кількості людей однієї вікової групи на обмеженій території впродовж значного проміжку часу можливо припустити появу певної кількості конфліктних ситуацій в даній групі. Тому дослідженню соціально-психологічних явищ у студентській групі та закономірностям її функціонування слід приділяти велику увагу особливо у навчальному процесі вищих навчальних закладів. В даній ситуації є важливим виявлення ймовірність виникнення ризику конфлікту шляхом встановлення панівного стилю поведінки групи та його можливі реакції.