Особливості відображення пам’яті в автобіографічному тексті: Олег Сенцов “Жизня" - Даниленко, Людмила Вікторівна (Бердянськ : БДПУ, 2020)
Життя є головним прототипом будь-якого твору. Автори вміють спостерігати, обирати суттєве, аналізувати й увиразнювати побачене чи почуте. Часто художнім матеріалом творів стає їхній життєвий досвід. Утілення пережитого в літературі невіддільне від національної специфіки освоєння дійсності, суспільної свідомості, висвітлення людської душі. Автобіографічність – одна з важливих рис сучасної української прози, на що звертають увагу Я. Поліщук, О. Пухонська, І. Малішевська, Т. Трофименко, Р. Харчук та інші.