Гігієнічна оцінка ефективності знезараження осадів стічних вод промислового міста - Крамарьова, Ю. С.; Шаравара, Лариса Павлівна; Бойчук, І. Р. (Дніпропетровськ : Літограф, 2016)
Вступ. Основною санітарно-гігієнічною вимогою до будь-якого способу утилізації осадів міських стічних вод (ОМСВ) є виключення можливості забруднення навколишнього середовища компонентами осадів, які прямо чи опосередковано можуть вплинути на здоров'я людини та викликати в ньому низку патологічних змін. Багато дослідників [1,2,4] вказують на високу обсіяність осадів різними мікроорганізмами, в т. ч. патогенними, серед яких вагому частку займають кишкові бактерії та віруси. Таким чином, актуальним завданням сучасності є еколого-гігієнічна оцінка осадів міських стічних вод та наукове обгрунтування ризику для здоров´я населення промислового міста.
Keywords: тези