Strategic decisions in healthcare: Impact on goals and enhancing service quality for organizational success - Andrieiev, Ie.; Trehub, D.; Khatsko, K.; Sokolovska, I. S.; Ganzhiy, I. Yu.; Соколовська, Ірина Сергіївна; Ганжий, Ірина Юріївна (My University, 2023)
This study underscores the crucial imperatives of governments aiming to establish effective social protection systems: prioritizing human capital development, reinforcing social protection mechanisms, and improving the populace's standard of living. The primary objective is to conduct a comprehensive analysis of central healthcare issues and propose strategic solutions for the advancement of healthcare services. The methodology involves a detailed examination and segmentation of the healthcare sector, tailoring enhancements to specific segments. The article critically examines strategic management nuances within the healthcare sector, offering detailed segmentations and proposals for potential improvements. It extends its focus to advanced healthcare systems worldwide, providing valuable insights for assimilating foreign experiences. The study systematically explores the intricacies of strategic action planning and management in both public and corporate healthcare sectors, including transnational corporations. Findings underscore the imperative of continual development and improvement in healthcare service quality, emphasizing the necessity for judicious strategic decisions to sustain the healthcare market's functionality and vitality. This study is relevant for administrative institutions, organizations, governmental bodies, and corporate entities aiming to enhance decision-making processes and operational aspects while prioritizing healthcare quality. Це дослідження підкреслює ключові імперативи урядів, спрямованих на створення ефективних систем соціального захисту: надання пріоритету розвитку людського капіталу, зміцнення механізмів соціального захисту та підвищення рівня життя населення. Основна мета дослідження – провести всебічний аналіз центральних проблем охорони здоров’я та запропонувати стратегічні рішення для розвитку медичних послуг. Методологія передбачає детальне вивчення та сегментацію сектору охорони здоров’я, адаптацію вдосконалень до конкретних сегментів. У статті критично розглядаються нюанси стратегічного управління в секторі охорони здоров’я, пропонуються детальні сегментації та пропозиції щодо потенційних покращень. Він поширює свою увагу на передові системи охорони здоров’я в усьому світі, надаючи цінну інформацію для засвоєння іноземного досвіду. Дослідження систематично досліджує тонкощі стратегічного планування дій та управління як у державному, так і в корпоративному секторах охорони здоров’я, включаючи транснаціональні корпорації. Отримані дані підкреслюють необхідність постійного розвитку та покращення якості медичних послуг, наголошуючи на необхідності прийняття розумних стратегічних рішень для підтримки функціональності та життєздатності ринку охорони здоров’я. Це дослідження є актуальним для адміністративних установ, організацій, державних органів та корпоративних організацій, які мають на меті покращити процеси прийняття рішень та операційні аспекти, віддаючи пріоритет якості медичної допомоги.
Стратегічні рішення в охороні здоров'я: вплив та цілі на підвищення якості послуг для успіху організації
Keywords: strategic management; strategic decisions; healthcare; medical services; pharmaceutical market; pharmaceuticals; medicine; стратегічне управління; стратегічні рішення; охорона здоров’я; медичні послуги; фармацевтичний ринок; фармацевтика; медицина