Перспективи застосування урсодезоксихолевої кислоти в абдомінальній хірургії - Сиволап, Дмитро Віталійович (My University, 2022)
Рецидив каменеутворення залишається основною проблемою, яка перешкоджає розвитку холецистолітотомії. Частота післяопераційних рецидивів жовчнокам’яної хвороби (ЖКХ) становила 0,49%, 4,39%, 5,83%, 6,60%, 7,21%, 8,38%, 10,11% впродовж першого, другого, третього, п’ятого, сьомого, дев’ятого та десятого року. Проте кількість рецидивів жовчних каменів помітно зменшилася завдяки широкому застосуванню в клініках мініінвазивних технологій, таких як лапароскопія та холедохоскопія. У Китаї довгостроковий аналіз частоти рецидивів жовчних каменів після холецистолітотомії впродовж більше ніж 15 років показав рівень 10,11% [7].