Актуальні аспекти вивчення сезонної алергії у дітей Львівщини - Беш, Л. В.; Воробець, Н. М.; Новікевич, С. З.; Волощук, К. В.; Калинович, Н. О.; Воробець, Н. Н.; Новикевич, С. З.; Калинович, Н. А.; Besh, L. V.; Vorobets, N. M.; Novikevych, S. Z.; Voloshchuk, K. V.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Наведено зіставлення даних аеропалінологічного моніторингу щодо видового складу алергомодулюючих рослин із результатами клінічних досліджень сезонної алергії у дітей Львівщини у 2011 році. Виконані дослідження дозволили простежити зв’язок клінічних проявів сезонної алергії з окремими результатами аеропалінологічних досліджень. Отримані дані свідчать, що співпраця алергологів і біологів демонструє суттєві результати і дозволяє оптимізувати превентивні заходи щодо розвитку та прогресування сезонної алергії у дітей. Представлены сопоставления данных аэропалинологического мониторинга видового состава аллергомодулирующих растений и результатов клинических исследований сезонной аллергии у детей Львовской области в 2011 году. Проведенные исследования позволили проследить связь клинических проявлений сезонной аллергии с отдельными результатами аэропалинологических исследований. Полученные данные доказывают, что сотрудничество аллергологов и биологов демонстрирует значительные результаты и позволяет оптимизировать превентивные меры по развитию и прогрессированию сезонной аллергии у детей. The article represents the comparing data of aeropolinological monitoring of the allergystimulating plants species and their composition, including the results of clinical researches on seasonal allergy of children in Lviv Region, 2011. The research enabled to trace the link between the clinical symptoms of seasonal allergies with separate results on aeropolinological studies. The obtained data shows that close cooperation of allergists and biologists brings impressive results and gives the opportunity to optimize the preventive measures for the development and progression of seasonal allergies among the children.
Актуальные аспекты изучения сезонной аллергии у детей Львовской области
Actual aspects of seasonal allergy studying in children of Lviv region
Keywords: діти; сезонна алергія; пилок рослин; аеропалінологічні дослідження; шкірні прик-тести; дети; сезонная аллергия; пыльца растений; аэропалинологические исследования; кожные прик-тесты; children; seasonal allergies