Пост. ЕРХПГ-панкреатит: чи є предиктори розвитку? - Стешенко, Андрій Олександрович; Діденко, Е. В.; Роспоп, Т. М. (Запорізька медична академія післядипломної освіти, 2020)
Вступ. Ендоскопічна папілосфінктеротомія (ЕПСТ) є методом вибору у лікуванні обструктивних захворювань жовчних шляхів. Має ускладнення - такі як гострий панкреатит, кровотеча, перфорація, холангіт. Мета дослідження. Визначити ризик розвитку гострого панкреатиту у пацієнтів, які перенесли ЕПСТ в залежності від використання техніки катетеризації, та типу великого дуоденального сосочка і діаметру інтрапанкреатичної частини холедоха, та оцінити ступінь їхньої предикторності.
Keywords: тези