Вибір раціональної антибактеріальної терапії у дітей з бактеріальними захворюваннями органів дихання в умовах зростання рівня антибіотикорезистентності - Леженко, Геннадій Олександрович; Пашкова, Олена Єгорівна; Пантюшенко, А. І.; Леженко, Г. А.; Пашкова, Е. Е.; Пантюшенко, А. И.; Lezhenko, G. A.; Pashkova, O. Ye.; Pantyushenko, L. I. (My University, 2014)
У роботі розглядаються проблеми етіології бактеріальних респіраторних захворювань у дітей, а також антибактеріальної резистентності клінічних штамів збудників даної патології. Встановлено, що у 52,7% випадках збудником бактеріальних захворювань органів дихання у дітей виступали бактерії роду Haemophilus. Проведений аналіз антибіотикограм показав, що на сучасному етапі стартовими антибактеріальними препаратами емпіричної терапії бактеріальних інфекцій дихальних шляхів у дітей є цефалоспорини ІІІ покоління. В работе рассматриваются проблемы этиологии бактериальных респираторных инфекций у детей и антибактериальной резистентности клинических штаммов возбудителей данной патологии. Установлено, что в 52,7% случаях возбудителем бактериальных инфекций дыхательных путей у детей были бактерии рода Haemophilus. Проведенный анализ антибиотикограмм показал, что на современном этапе стартовыми антибактериальными препаратамм эмпирической терапии бактериальных инфекций дыхательных путей у детей являются цефалоспорины ІІІ поколения. In the study the problems of bacterial respiratory infections etiology in children and their causative agents clinical strains bacterial resistance are considered. There was established the 52,7% of cases of respiratory bacterial infections in children were represented by Haemophilus bactreroids. The con# ducted analysis of antibiticogrammes has revealed that the modern initial antibacterial preparation in empiric therapy of respiratory tract bacterial infections in children is the third generation cephalosporins.
Выбор рациональной антибактериальной терапии у детей с бактериальными заболеваниями органов дихания в условиях роста уровня антибиотикорезистентности
The rational antibacterial therapy in children with bacterial diseases of respiratory organs in the conditions of antibiotic resistance growing rate
Keywords: бактеріальні інфекції дихальних шляхів; рецидивуючий бронхіт; діти; антибіотикорезистентність; цефподоксима проксетил; бактериальные инфекции дыхательных путей; рецидивующий бронхит; дети; антибиотикорезистентность; цефподоксима проксетил; children; cefpodoxim proxetil; bacterial infections of respiratory tract; recurrent bronchitis; antibiotic resistance