Навчальний посібник з інфекційних хвороб - Рябоконь, Олена Вячеславівна; Оніщенко, Тетяна Євгенівна; Савельєв, Валерій Григорович; Ушеніна, Людмила Олександрівна; Фурик, Олена Олександрівна; Машко, Оксана Павлівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Навчальний посібник для самостійної роботи студентів 5 курсу медичного факультету розроблено на основі програм з дисципліни інфекційні хвороби для спеціальностей 7.12010001 - лікувальна справа, 7.12010002 - педіатрія з урахуванням вимог державного освітнього стандарту позначених дисциплін. Збірник складений відповідно до чинної програми і представлений трьома розділами. Перший розділ представлений темами для самостійної підготовки: протозойні кишкові інфекції (лямбліоз) та хвороба від укусів щурів (содоку, стрептобацильоз); другий - містить схему історії хвороби, та рекомендації з її написання; третій - містить тести з інфекційних хвороб для аудиторної та самостійної підготовки студентів з основних розділів курсу інфекційних хвороб. Крім того, наведена сучасна класифікація інфекційних хвороб (МКХ10), стандарти обстеження інфекційних хворих, показники лабораторних досліджень в нормі, рекомендації з лікувального харчування